Min debut på tävlingsbanan


Var i Vårgårda den gångna helgen, åkte i fredags eftermiddag, ett vanligt besök hos gammalmatte på Bardlands kennel trodde jag.
Men när jag kom dit, förstod jag att husse ville presentera mig för några villiga flickor, som sprang runt bilen och visade upp den sida som inte bits. Jag blev alldeles till mig, samtidigt som husse hejade på mig. Jag fick inte träffa dem på riktig så jag sjöng för dem istället under husses glada tillrop.
Trodde jag skulle träffa dem istället på lördag, så jag hade svårt att sova, man ska ju vara fin. Husse höll mig sällskap men var inte så glad för han tyckte att vi skulle sova.
På morgonen "lördag" åkte vi iväg till skogen (hur kan man åka iväg från flickorna??), för att söka efter några gubbar, som tydligen hade gått vilse när de letade flickor. Det var en dubbel tia sa de.
På väg tillbaka till bilen träffade jag världens Blondin med långt hår hon hette visst Briad. Nu vet jag vad dom menar med kärlek vid första ögonkast.
Sedan åkte vi till Herrljunga BK, ni vet det stället som är till för rastning av hundar.
Där fick jag springa till en tant som röt åt mig "sitt", jag blev så paff att jag gjorde det och då blev hon glad. Dubbel åtta.
Sen såg jag min blondin igen och husse sa att vi skulle få gå och lägga oss. Är det någon annan som har en sådan förstående husse?
Men väl utkommen på plan såg det mera ut som om det skulle blir gruppsex. Det hade jag aldrig provat. Min blondin låg alldeles bredvid mig och hade inte ögonen för någon annan än stiliga mig. Först var jag rätt så cool ca två minuter (en evighet) men började sedan med lite inviter men hon kom inte så jag ställde mig upp och visade upp mig i profil för det brukar flickorna falla för. Men då kom husse och sa att min tid var ute. Han sa att jag var en riktig nolla.
Sedan fick jag sitta och vänta i bilen. Jag såg att husse läste regelboken. Efter mycket om och men sa han att vi måste ha minst 8 i snitt på resten, (Vi?? sa han) han lät rätt så skärrad. Han till och med hotade att jag skulle blir utställningshund.
Senare gick vi in på den där rastplatsen igen där det stod några personer som inte ville gå hem och så tog vi en promenad där.
När vi åkte tillbaka till dom svarta skäggiga flickorna igen sa husse att jag inte skulle behöva bli utställningshund. Sedan lade han till "i alla fall inte än".
Summa sumarum 236.5 poäng och uppflyttad.
På söndag åkte vi och tittade på utställningsriesen. Jåg fick inte ens komma ut ur bilen.

Hälsn. Oskar