Om oss:

1995 startades kennel Bardlands av Nunne Bard och Lars-Anders Andersson. Ba’Hunnas Thanja född 91 ägdes av Nunne. Thanja som är kennelns stammoder fick sin första kull 1995, det var med den kullen kenneln fick sin start.

Nunne: Har varit aktiv som instruktör, tävlingsledare, tävlingssekreterare, och mentaltestsfigurant inom SBK. Hon har även varit aktiv i Herrljunga brukshundklubb som ordförande.  Hon satt också flera år med i AFRS (numera SRSK) avelskommitté. Nunne avslutade sitt yrke som kamrer och tog ut en tidig pension för att på heltid ägna sig åt största intresset, Bardlands uppfödning. 2008 avslutade hon sitt ägandeskap i kenneln.

Lars-Anders: Har gjort värnplikten som hundförare och är genom SBK utbildad som både instruktör och mentaltestsfigurant. Han har varit aktiv inom Herrljunga brukshundklubb som både ordförande, instruktör och utbildningsansvarig. För vårt distrikt LO väst (numera RIV) har han suttit som vice ordförande och ordförande. Lars-Anders var även med i riesenklubbens lägerkommitté i många år. Han ställer alltid upp i vått och torrt för oss och våra hundar.2019-06-04 avslutade han sitt ägandeskap i kenneln.

Lena: Så långt jag kan minnas tillbaka har mitt stora intresse varit hundar. Caijus som var en rottweiler var min första brukshund som certifierades som räddningshund och med honom tävlade jag spår, sök och lydnad. 1995 blev jag riesenschnauzerägare för första gången, det var till Axa som kom från Bardlands första kull, det blev början till en lång och ömsesidig vänskap med Nunne och Lars-Anders.  Med Axa tävlade jag lydnad, rapport och spår i elitklass. Jag har sen Axa föddes haft en god inblick i kennel Bardlands uppfödning och det blev tidigt bestämt att jag en dag skulle ta över kenneln då Nunne och Lars-Anders kände sig redo att lämna över, så sen 2008 har jag varit delägare i kenneln. Som medlem i Herrljunga brukshundklubb har jag tidigare suttit i styrelsen och varit aktiv i tävlingskommittén som tävlingsledare och är utbildad mentaltestsfigurant. Jag älskar att träna med våra hundar men att tävla är tyvärr inte riktigt min grej, så mellan tävlingar är det numera ganska glest. Min målsättning är att fortsätta arbeta för samma mål som Nunne och Lars-Anders gjort, dvs friska riesenschnauzer med god mentalitet, stor arbetslust och god exteriör. Både Nunne och Lars-Anders är fortfarande mitt ”bollplank” när det gäller tankar inom avel.

Anders: Min (Lenas) äkta hälft har naturligtvis också han följt kenneln från start. Han är den store fixaren. När det gäller det praktiska är det han som ser till att Bardlands valphage får allt man kan önska, fixar allt det praktiska till våra läger och träffar samt sköter det administrativa så som kennelförsäkringar och annat pappersarbete. Inom SRSK sitter han i lägerledningen sen slutet av 90-talet, vilket innebär att han i stort sett jobbar med riesenklubbens stora Kopparboläger året runt. Han är också hjälpförare när vi tävlar/tränar rapport. Sen våren 2017 är han delägare i kennel Bardlands.