Vår Carlhill´s Fräcka är nu parad med Bardlands R-Sixten. Om allt går som beräknat kommer valparna att födas runt 20 januari 2018.

Fräcka kommer ur en homogen kull där alla 8 syskon är friröntgade och MH, MT testade. Fräcka har stor arbetsmotor, är följsam och är lätt att jobba med vilket är goda egenskaper för en brukshund. Hon är bedömd som socialt självsäker i alla situationer och skottfast. En av hennes största egenskaper är anpassningsförmåga, vilket visar att hon har en väl fungerande av och på knapp. Hon har gdk exteriör och är utställd med bedömning very good. Hon har tävlat och är gdk lägreklass rapport och uppflyttad till lydnadsklass 1

R-Sixten kommer ur en kull där alla är friröntgade och har känd mental status. Sixten har genomfört den ”nya MT” med mycket gott resultat, 217p (100-300p=gdk) och fått bedömning som idealisk brukshund med bla +2 på nerver, +3 på temperament och socialitet, stor nyfikenhet, samt högsta betyg på anpassningsförmåga och koncentration. Han har också fått högsta betyg i samtliga moment på anlagsprov för sjöräddningshund. Sixten är viltspårchampion och uppflyttad till lägreklass samt lydnadsklass 1. På utställning har han fått bedömning excellent med CK vid flera tillfällen.

Tanken med denna kombination är att få fram sociala hundar med stor nyfikenhet och en bra arbetsmotor, men som också ska ha en god anpassningsförmåga och fungera bra i vardagslivet som familjehundar. Vi tycker också att det ska bli spännande att kombinera dessa Bardlandslinjer som ligger bakom Fräcka och Sixten. Vill du läsa på mer om tester och resultat kan du gå in och kika på kennelklubbens hunddata www.skkhunddata

Är du intresserad av en valp från denna kombination och kan ge den ett aktivt liv, samt att valpen får bli en självklar familjemedlem som får vara med på det mesta är du välkommen att höra av dig. Mejla eller ring till lena-ax@telia.com tel: 0706-744026.